bron en foto: Netwerk Bewust Verbruiken

De Babytheek is de eerste bibliotheek voor babyspullen in Brussel, een project van Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof. Het is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of wil kiezen voor minder spullen.

In de Babytheek, de bibliotheek voor babyspullen, kan je binnenkort babygerief ontlenen. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de Babytheek om spullen voor je kleine spruit te ontlenen.

Het project wil zo bijdragen aan de deeleconomie, want waarom een kinderwagen aankopen als je die na enkele maanden niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat (want er hoeven minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden) en voor je portemonnee.

De Babytheek is een project van Netwerk Bewust Verbruiken en GC Elzenhof, met de steun van BEPlanet, Gemeente Elsene, Repair Together en de Vlaamse Gemeenschapscommissie Brussel.

De opening vindt plaats op woensdag 23 mei.

Meer info: www.babytheek.be of Facebook Babytheek


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here