bron: Universiteit Hasselt - foto: Pixabay

Op zaterdag 21 april kunnen kinderen met hun (zieke) teddybeer op ontdekking door het Jessa-ziekenhuis. UHasselt-geneeskundestudenten willen op die manier de angst van kinderen voor het ziekenhuis en/of de dokter wegnemen. TeddyBear Hospital is een organisatie van BeMSA Hasselt, UHasselt en het Jessa Ziekenhuis.

Een bezoek aan de dokter, of het ziekenhuis. Voor kleine kinderen kan het soms allemaal een beetje beangstigend zijn. “Met het Teddybear Hospital willen we kinderen op een leuke, ongedwongen manier vertrouwd maken met de dokter en met de instrumenten en apparaten in een ziekenhuis”, zeggen organisatoren Chloë Surmont en Isabelle Remels van BeMSA Hasselt. Zij zijn – samen met andere UHasselt-geneeskundestudenten – één van de ‘teddybeerdokters’ die de kinderen tussen de 4 en 6 jaar oud met hun knuffel zullen rondleiden in het ziekenhuis.

Tijdens het Teddybear Hospital trekken de kinderen eerst een chirurgenoutfit aan, om daarna samen met hun teddyberen een kijkje te nemen in de consultatieruimte, het operatiekwartier, de röntgenafdeling, de apotheek en het labo. Als echte dokters staat er een ook een medisch onderzoek van hun knuffel op het programma, net als even binnenkijken in een ziekenwagen. Voor deze zesde editie schreven zich ongeveer 240 kinderen met hun knuffel in.

Kinderpsychologen in gesprek met ouders

En terwijl de kinderen hun knuffel beter maken, geven de  kinderpsychologe of orthopedagoge van het Jessa Ziekenhuis uitleg aan de ouders over hoe ze hun kind kunnen voorbereiden op een ziekenhuisopname en hoe ze hun kinderen kunnen begeleiden wanneer een familielid ernstig ziek is.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here