bron & foto: VUB

Via een gloednieuw online inspraakplatform kunnen studenten en personeel van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) vanaf vandaag hun stem laten horen bij het beleid van de universiteit.

VUB en de Belgische startup CitizenLab hielden gisteren VOX.VUB boven het doopvont. De universiteit wil als eerste Vlaamse universiteit zowel personeel als studenten actiever betrekken bij haar beleid met een online platform als proeftraject.

Op VOX.VUB kunnen studenten én personeelsleden samen hun ideeën delen om de universiteit nog beter te maken. Het platform biedt een positieve ruimte aan waarin elk lid van de VUB-gemeenschap constructieve suggesties kan doen over hoe het VUB beleid, haar diensten, faciliteiten en communicatie verder kan verbeterd worden.

Op die manier wil het aanvulling vormen op bestaande info-, contact- en meldpunten en een hulpmiddel aanbieden voor bestaande werkgroepen die een participatieve aanpak willen hanteren. Het gaat om een proeftraject, waarbij de universiteit nu eerst de studenten proberen te betrekken.

VOX.VUB maakt deel uit van een breder participatief traject aan de Vrije Universiteit Brussel. Specifiek is dit platform bedoeld om participatie eenvoudiger te maken en aan te moedigen. Iedereen die actief is aan de VUB – studenten en personeel – kan erop terecht, om concrete en positieve veranderingen in het VUB-beleid en de werking te realiseren.

Innovatief inspraakbeleid

De drie oprichters van de de Brusselse startup CitizenLab, Aline Muylaert, Wietse Van Ransbeeck en Koen Gremmelprez, zijn alledrie alumni van de VUB en dus erg trots dat ze dit traject mee kunnen opstarten.

“Online inspraak maakt het laagdrempeliger om als student je stem te laten horen. We zijn vereerd dat onze alma mater samen met ons de stap zet naar een innovatief inspraakbeleid”, aldus Wietse Van Ransbeeck.

Het VOX.VUB-platform werd officieel gelanceerd op VUBrusselt (22 februari), een event georganiseerd door de Studentenraad van de VUB. Op dat event worden studenten uitgenodigd om Brussel te komen ontdekken. Dit jaar stond het event in het kader van het thema studentenparticipatie en daar mocht het nieuwe online participatieplatform niet ontbreken.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE 18 5230 8103 2865. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here