foto: © Manu De Hauwere - bron: Vogelbescherming Vlaanderen

Steeds meer steden volgen het goede voorbeeld van Antwerpen, Oostende, Maldegem, Beersel, Wellen en Sint-Niklaas en worden een roofvogelvriendelijke stad.

Sinds deze week mogen we ook Gent aan het lijstje van roofvogelvriendelijke steden toevoegen. De Gentse gemeenteraad nam deze beslissing tijdens zijn zitting van maandag 22 januari 2018 op voorstel van Gents schepen voor Dierenwelzijn Tine Heyse.

Het betreft een verbod op het tentoonstellen van in gevangenschap gehouden roofvogels en uilen op plaatsen met een openbaar karakter, het paraderen met roofvogels en uilen in de stad en het op welke wijze dan ook betrekken van deze dieren bij publieke evenementen.

De Oost-Vlaamse roofvogelafdeling van Vogelbescherming Vlaanderen had deze problematiek bij het Gentse stadsbestuur aangekaart. Vogelbescherming Vlaanderen is dan ook zeer tevreden met het Gentse verbod.

Vogelbescherming Vlaanderen hoopt nu dat vele andere Vlaamse steden en gemeenten het voorbeeld van Gent, Antwerpen, Oostende en Sint-Niklaas zullen volgen.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here