foto: pixabay - bron: IPS

Mega-E is een nieuw netwerk van laadpalen dat zich richt op het verbinden van grootstedelijke gebieden in twintig Europese landen.

Mega-E is een project van Allego en wordt onder meer gefinancierd door de Europese Unie. Mega-E zal voorzien in ultra snelle laders met een vermogen van 350 kilowatt. Het gaat om 322 snelladers en 27 andere slimme laadpunten in twintig Europese landen.

De start van de installatie is beloofd in de eerste helft van dit jaar en start in België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Zweden en Groot-Brittannië.

Open infrastructuur

“Ongeveer 70 procent van al het verkeer in Europa vindt plaats in de steden”, zegt Anja van Niersen, CEO van Allego. “De impact van de uitstoot is hier het grootst.”

“Uniek is dat we zogenaamde E-hubs creëren waar we verschillende oplossingen voor elektrisch laden beschikbaar stellen op één plaats.”

“Bovendien geloven wij in een open infrastructuur waar elke stadsbewoner en elk elektrisch model welkom is”, zegt Rami Syväri van Fortum Charge & Drive, de partner van Allego in dit project. “Dit zal een enorme impact moeten hebben op de effectiviteit van zowel het energiesysteem als de mobiliteit.”

De laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen is in volle expansie. Eerder al sloegen zes grote automerken waaronder Volkswagen, Audi en BMW de handen in elkaar om een Europees laadnetwerk uit te bouwen.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here