foto: pixabay - bron: IPS

De Deense energiegigant Ørsted is begonnen met de bouw van ’s werelds grootste windmolenpark. Dat moet genoeg stroom leveren voor een miljoen gezinnen.

De eerste van in totaal 174 turbines van het Hornsea Project One werden geïnstalleerd op een site in de Noordzee, voor de kust van Yorkshire. Als het windmolenpark volledig operationeel wordt in 2020 zal het een capaciteit hebben van 1,2 gigawatt, voldoende om groene elektriciteit te leveren aan meer dan een miljoen gezinnen.

“Na jaren van planning en voorbereiding is het fantastisch om de eerste fasen van de constructie eindelijk verwezenlijkt te zien”, zegt programmadirecteur Duncan Clark. Hij noemt de realisatie van dit project een “echte mijlpaal”.

Hornsea Project One zal in de toekomst nog opgevolgd worden door Hornsea Project Two, een park met een capaciteit van 1,3 gigawatt.

Ørsted, het vroegere Dong Energy, is de grootste ontwikkelaar van windturbines ter wereld. De belangrijkste markt is Groot-Brittannië.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here