foto: pixabay - bron: IPS

Natuurbeschermingsorganisatie Wildlife Conservation Trust (WCT) lanceert in India een app om een aanrijding met een wild dier te rapporteren. Door het toenemende verkeer komt dat steeds vaker voor. Met de gegevens wil WCT dieren en mensen beter beschermen.

In India doorkruisen duizenden wegen de natuurlijke woonplaatsen van wilde dieren. Met de lancering van de gratis app ‘Roadkills’ wil WCT data verzamelen en een beter overzicht krijgen van de meest gevoelige plaatsen waar dieren vaak slachtoffer worden van een aanrijding met een voertuig of een trein.

Geotagging

De data zullen worden gedeeld met overheden en organisaties die begaan zijn met het thema.

Burgers kunnen naast gegevens over de locatie en de aard van het accident ook een foto met geotagging doorsturen van een gewond of dood dier. Alle gegevens zullen uiteindelijk ook terecht komen op een website.

Volgens directeur van WCT, Anish Andheria, zijn de huidige infrastructuurwerken in India er vaak op voorzien om bestaande snelwegen breder te maken en nieuwe wegen aan te leggen door bosrijk gebied.

De meeste aanrijdingen met wilde dieren worden niet gerapporteerd. Door dat wel te doen kan de organisatie aantonen aan de overheid waar ingrepen zoals dierenbruggen, -tunnels of andere aanpassingswerken nodig zijn zodat zowel dieren als chauffeurs beter beschermd worden.

De directe aanleiding voor de app was de aanrijding door een trein van vijf olifanten, waaronder een zwanger vrouwtjesdier, op 17 december in de noordoostelijke staat Assam.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here