Leerkrachten kunnen dit semester in Technopolis terecht om aan de slag te gaan met de WeDo 2.0 en Mindstorm-pakketten van LEGO. Aan de hand van deze pakketten kunnen ze naderhand kinderen en jongeren op een speelse manier leren programmeren. 

Via een hands-on workshop op woensdagnamiddag helpt Technopolis leerkrachten om de pakketten WeDo (2e en 3e graad basisonderwijs) en Mindstorm (secundair onderwijs) van LEGO onder de knie te krijgen. Stap voor stap ontdekken leerkrachten de mogelijkheden en gaan ze aan de slag met de software, zodat ze nadien met de pakketten hun leerlingen op een eenvoudige en visuele manier kunnen leren programmeren.

De leerkrachten krijgen suggesties om de pakketten in te zetten op een manier die aansluit bij het STEM-onderwijs waarin verschillende disciplines worden gecombineerd: er wordt samengewerkt, er is ruimte voor creativiteit en open opdrachten laten meer ruimte voor een eigen invulling van de leerlingen.

Aan de hand van de workshops wil Technopolis leerkrachten helpen om STEM op een aantrekkelijke manier in de lessen te integreren en de digitale geletterdheid op scholen vergroten. Door leerkrachten de hand te reiken, kunnen enorm veel leerlingen op jonge leeftijd leren programmeren.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here