tekening: Jeroen

Cargofietsen worden binnenkort wellicht een vertrouwd straatbeeld in het centrum van Londen.

Het begon als een proefproject tijdens de kerstperiode: koeriers met elektrische cargofietsen die pakjes en bestellingen snel en zonder vervuilende uitlaatgassen van punt A naar punt B brachten.

Omdat het project goed scoorde denkt het stadsbestuur erover om het te bestendigen. Lokale bedrijven, winkels en horecazaken kunnen dan een fietskoerier bestellen om pakjes tot 250 kilogram te laten leveren binnen de Square Mile, het historische en financiële hart van Londen.

Het leveringsschema en de organisatie van de fietskoeriers komen in handen van het stadbestuur en een nieuw transportbedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen voor lage emissie.

Lage emissiezone

Fietsbezorging maakt deel uit van het plan van Londen om de luchtvervuiling te bestrijden en een lage emissiezone te worden. Andere maatregelen zijn onder meer de installatie van oplaadpunten voor elektrische wagens en de vergroening van de taxi’s.

In november lanceerde transportgigant UPS nog het groene proefsysteem ‘van depot tot deur’ in Londen. Hierbij gaan bestelbusjes tot een centraal punt en wordt het laatste deel van het traject door een fietskoerier, een elektrisch aangedreven fiets met aanhangwagentje of te voet voltooid.

UPS is nog bezig met het verwerken van de resultaten van dit project maar laat weten in een verklaring dat “het actief meedenkt over vernieuwende manieren om pakjes in Britse steden op de bestemming te krijgen.”

Bron: IPS


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here