Afgelopen weekend vond in Wenen de allereerste Europese Lesbienne* Conferentie (EL*C) plaats. Meer dan 500 LBQ-vrouwen (Lesbian, Bi, Queer) uit 45 verschillende landen namen deel aan dit historisch evenement. België was met 50 deelnemers sterk vertegenwoordigd.

Het idee voor EL*C ontstond op de vorige conferentie van ILGA-Europe, de Europese koepel van holebi- en transgenderorganisaties. De aanwezige vrouwen besloten het heft in eigen handen te nemen en een conferentie te organiseren die specifiek focuste op de noden van LBQ-vrouwen. Vorig weekend was het eindelijk zover. Afsluiten deden ze met een oproep naar overheden, media en NGO’s om lesbiennes uit de onzichtbaarheid te halen. Binnen de LGBT-gemeenschap zijn vrouwen immers nog vaak onzichtbaar.

Zaterdag trokken de deelnemers in de European Lesbian March door het centrum van Wenen. Met de slogan ‘Lesbians are everywhere’ zetten ze hun boodschap kracht bij. “Er is een gebrek aan data over lesbische vrouwen, een gebrek aan fondsen en een gebrek aan representatie”, legt Inge Wallaert, bestuurslid van çavaria, uit. “Ook binnen de holebi- en transgendergemeenschap werkt structureel seksisme door. Daar moeten we krachtdadig tegen optreden.”

Op 21 oktober organiseren çavaria, het Roze Huis – çavaria Antwerpen, Folia, WIJ en Genderflux samen de L-day. Deze dag voor vrouwen die (ook) van vrouwen houden staat in het teken van verbondenheid. Het programma bestaat uit een mix van informatieve workshops en ontspannende activiteiten. De thema’s lopen uiteen van feminisme en zelfzorg tot tango en rolschaatsen.

Meer info

European Lesbian Conference

Meer info over de L-day

 

Bron: çavaria

Foto: European Lesbian Conference


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here