Vredeseilanden wil catering in grootkeukens verduurzamen en dit op twee manieren. Enerzijds zoeken ze met supermarkten en voedingsbedrijven hoe ze hun toeleveringsketens kunnen heruitvinden, zodat het aanbod aan duurzame voeding groter wordt. Anderzijds zetten ze in op het verduurzamen van grootkeukens. Hun ervaringen en geleerde lessen documenteren en vertalen ze naar aanbevelingen voor een duurzamer beleid.

Een greep uit hun portfolio: bedrijfskantines (o.a. Toyota TEM Evere, IKEA Food Belgium), restaurants publieke instellingen (o.a. Stad Gent, Stad Antwerpen, Federale Overheidsdienst Financiën), restaurants onderwijsinstellingen (o.a. KHLeuven, Universiteit Antwerpen, Hogeschool Gent), zorginstellingen en kinderdagverblijven (o.a. UZ Leuven, OCMW Harelbeke, Ukkepuk in Kessel-Lo)

In al deze trajecten werken ze rond zes thema’s: vleesvermindering, duurzame vis, eerlijke handel, lokaal- en seizoensgebonden groeten en fruit, duurzame landbouw en afvalvermindering. Lekker en gezond eten, met een kleine ecologische impact, waar ook boeren een degelijk inkomen uit halen: dat is het doel.

Bron en meer info: Duurzame Catering

Foto: pixabay


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here