Op 28 en 29 april demonstreren op de WetenschapsExpo meer dan 1000 Belgische en internationale jongeren tussen zes en twintig jaar oud hun wetenschappelijke en technologische projecten.

De afgelopen maanden enquêteerden, experimenteerden en innoveerden deze jonge uitvinders er op los in klaslokalen, praktijkruimtes, laboratoria of thuis aan de keukentafel. Op 28 en 29 april stellen ze hun uitvinding of onderzoek voor aan elkaar en aan de bezoekers van de Expo. Een jury van professionele en academische experts kiest er de beste projecten uit, die België zullen vertegenwoordigen op wedstrijden in het buitenland.

Deze WetenschapsExpo wordt geflankeerd door een hele resem demonstraties, informatiestands en workshops van partners in de wetenschappelijke en technologische sector.

Op zaterdag 30 april is er Robocup Junior, een robotwedstrijd voor jongeren van 8 tot 18 jaar. Bijna 600 jongeren in meer dan 100 teams bouwden en programmeerden tijdens de afgelopen weken hun robots. Samen met hun coaches verdiepten ze zich in de robotica en leerden ze programmeren en werken met motoren en sensoren. Tijdens de wedstrijddag laten ze hun robots wedijveren voor de eerste prijs in één van drie verschillende wedstrijddisciplines: Rescue Robots, Advanced Rescue Robots en Robot Dance.

De wetenschapsexpo wordt georganiseerd door Jeunesses Scientifiques de Belgique en het Expertisecentrum Wetenschapscommunicatie Brussel, verbonden aan de Erasmushogeschool Brussel en de Vrije Universiteit Brussel.

Bron: VUB


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here