Donderdag 20 april smeren 2500 studenten hun kelen op de Groenplaats, om diezelfde kelen vervolgens schor te schreeuwen voor de Beiaardcantus en voor Mobile School, een Belgische ngo die kinderen wereldwijd onderwijs aanbiedt.

Het recept is vrij eenvoudig: verzamel 2500 studenten (500 meer dan bij de eerste editie) op de Groenplaats, laat ze plaatsnemen aan lange tafels, voorzie ze van voldoende gerstenat en zorg ervoor dat ze hun studentencodex bij hebben. Roep vervolgens de hulp van een fanfare en uiteraard van de beiaardier in, en hef het Io Vivat aan.

“Dat symbolische studentenlied zetten we in om 17.45 uur”, vertelt Paulien Decorte, een van de organiserende studenten. “We zijn helemaal klaar voor een geweldige avond. De zeven organiserende studentenclubs vaardigen samen meer dan 100 leden af om alles op te bouwen.”

De tickets waren allemaal binnen het uur de deur uit. Decorte: “Dit jaar mikten we ook op de studenten van de hogescholen en op de studenten van de buitencampussen van de universiteit. Het grootste deel van de winst gaat trouwens naar Mobile School.”

Rector Herman Van Goethem en onderwijsschepen Claude Marinower nemen de cheque om 17.45 uur in ontvangst. Die cheque zal vervolgens aan Mobile School worden overgemaakt. Ander hoogtepunt van de zangstonde: om 18.45 uur komt Axel Daeseleire een paar liedjes zingen.

Bron: Universiteit Antwerpen


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here