In verschillende Vlaamse scholen nemen leerlingen van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) vandaag, maandag 6 maart, de les over. Scholieren pleiten voor een ruime en positieve benadering van seks, gender en seksuele geaardheid op school. Daarom sloegen Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, en de Vlaamse Scholierenkoepel de handen in elkaar. ‘Wij willen aantonen dat een les over relaties en seksualiteit ook anders kan worden ingericht dan de manier waarop het nu nog te vaak gebeurt’, zegt VSK-bestuurder Tijs Keukeleire

‘Scholen mogen niet enkel aandacht besteden aan de technische en biologische aspecten van relaties en seks, maar moeten een doordacht beleid rond relaties en seksuele vorming opstellen. Leerlingen daarin actief betrekken is een must en daarom geven scholieren vandaag zelf het goeie voorbeeld. Enkel als het RSV-beleid door alle leerkrachten en leerlingen wordt uitgedragen kan een school een respectvolle, genderdiverse en holebivriendelijke omgeving worden’.

Met de schoolkaping willen VSK en Sensoa aantonen dat jongeren willen dat relationele en seksuele vorming door heel de school gedragen wordt. Dit betekent in de eerste plaats dat er in de school moet nagedacht worden over wie er bij welke klassen bepaalde onderwerpen aankaart. De leerlingen krijgen daarom ook professionele ondersteuning van Sensoa om de ‘klaskaping’ op hun school goed te doen verlopen.
Scholen:

Bron: Vlaamse Scholierenkoepel (VSK)


Als je regelmatig en graag goed nieuws leest, dan is nu een goed moment om ons te steunen. Goed Nieuws is gratis toegankelijk voor iedereen en wordt gefinancierd door lezers. Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, geeft voeding aan onze journalistiek en verzekert de toekomst van goednieuws.be. Steun Goed Nieuws al vanaf 1 euro - het duurt maar een minuutje. Dank je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here