De ecologische waterkwaliteit van de Zenne ging er de laatste tien jaar op vooruit. Dat is vooral goed nieuws voor het herstel van de vispopulatie, zegt bioloog Stijn Van Onsem: “Hoewel de globale ecologische toestand van de Zenne ver verwijderd blijft van de doelstellingen van de Europese Kaderrichtlijn Water, is hiermee een niet te onderschatten mijlpaal bereikt”.

Elke drie jaar wordt de ecologische toestand van de Brusselse waterlichamen onderzocht door de Vrije Universiteit Brussel en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO), in opdracht van Leefmilieu Brussel.

Waar tijdens de vorige studie slechts een enkele verstrooide vis werd aangetroffen, bleek de visgemeenschap in 2016 zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts van het overwelfde traject meerdere soorten te bevatten, die zich lokaal lijken voort te planten.

Lees het volledige artikel op wtnschp.be.


Werd je blij van dit nieuws? Jij kan ons ook blij maken door 1 euro (meer mag natuurlijk ook) per maand over te schrijven op onze Triodosrekening (Goed Nieuws vzw): BE18 5230 8103 2865 - BIC-code TRIOBEBB. Jouw steun helpt ons om goed nieuws te blijven verspreiden. Merci! ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here